SLIPP JULSTRESSEN – del 1 – JULKLAPPSINKÖPEN

Organiserad julshopping

Ja, så var det den tiden på året igen! Känner du stressen? Det gör jag i alla fall. Med tre födelsedagar förutom julen känner jag pressen. Och VARJE år säger jag att DETTA året skall jag bara njuta av stämningen, alla ljusen, musiken och maten. Absolut inte stressa… ha!

Men där är skillnad på att stressa för att man vill för mycket och på att stressa på grund av att man inte har kontroll på allt, att man inte är organiserad och förberedd. Här under december månad kommer jag att skriva lite tips om hur du kan hålla kontroll på dina julköp, kalender och julpyssel. Idag tar vi tag i julhandeln:

IMPULSKÖP

Nu hade vi precis Black Friday, vilket är ett fenomen från USA som många svenska affärer har hoppat på. Det pumpas ut annonser om 25% här och 50% där, BARA idag! Det är såååå lätt att dras med och köpa saker man inte hade planerat eller behöver. 

Gör en lista med vad du har tänkt köpa till dig själv och som julklappar. Gör den så detaljerad som möjligt – och försök håll dig till den!

PLANERA

Listan jag nämnde ovan skall alltid vara med – gör den gärna i t.ex. Google Drive, där alla i familjen kan ha tillgång till den.

Budgetera för vad dina inköp får kosta och jämför priser – ibland är de där reapriserna faktiskt inte så låga som de kan verka.

Undersök gärna online innan du går ut i affärerna, så sparar du tid och frustration.

För online köp gäller samma principer – hoppa inte på första bästa reapris, undersök vad andra sajter har att erbjuda. Och håll dig till listan!

Behöver du mer julpapper, värmeljus, julkort osv? Inventera vad du har kvar från förra året, innan du fyller på förrådet.

Delegera om du kan! Om ni är flera som kan beta av listan så går det fortare. Se bara till att alla är överens om och håller sig till listan.

Tänk på att en julklapp eller gåva behöver inte vara en fysisk sak som läggs till alla de andra sakerna vi skall hålla ordning på. Det kan vara en upplevelse, eller varför inte donera till en favoritorganisation i gåvomotagarens namn. Ha roligt när du planerar och glöm inte att mysa lite när det är dags för inpackningen av presenterna. Sätt på lite julmusik, tänd ljus och ta dig en en kopp glögg ♥

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube