ORGANISERAD ARBETSPLATS

Organiserat skrivbord - Ordningskonsulten

FRÅN SKRÄPHÖGAR TILL EN PLATS FYLLD AV ENERGI

Vet du vad som är bra med sommaren? Tid. Dagarna är långa, barnen har inte läxor och det är ljust till långt in på kvällarna. Vi är mer avslappnade, har mer energi och extra tid.

Denna sommar skall du kanske tänka på att använda din extra tid på till att äntligen röja och få en organiserad arbetsplats – för att befria dig från alla saker som väger ner dig, kommer ivägen och stjäl din energi. Ta bara en kategori åt gången -papper, e-post, kontorssaker, böcker och digitala filer och känn ingen skyldighet att göra allt på en gång. Till och med att bara röja EN kategori av saker kommer att ha stor betydelse genom att frigöra utrymme, tid och energi.

Här är 4 steg till en framgångsrik röjardag:

Definiera först dina saker. Innan du gör dig av med något, överväg dina arbetsmål och roller för att bedöma vilka saker som hjälper dig och dem som inte kommer att göra det. När du står framför avskräckande högar och lådor, fråga dig själv – om allt detta var borta imorgon, vad skulle jag sakna? Skriv ner allt du kommer på (t ex originalkontrakt, nyckelfakta, handskrivna anteckningar) på en stor sticky note och sätt den på väggen där du ska röja. Detta kommer att hjälpa dig i att skilja det av värde från skräp.

Skapa en ”No-Brainer-Kasta-Lista”. Minimera antalet beslut du måste ta genom att skapa riktlinjer för saker du inte behöver fundera på innan du släpper. Kasta omedelbart gamla utdaterade handböcker och rapporter, dokument som  någon annan har originalet till, och du kan ersätta om det behövs, utskrifter från webben, föråldrad information, dubbletter etc.

Kontrollera retentionsriktlinjer. Går du igenom dina juridiska filer? Ring din advokat. Gamla lönepapper? Ring revisorn. Kom ihåg att 80% av det vi arkiverar tittar vi aldrig på igen. Så var säker på att det är nödvändigt för dig att behålla allt det som tar upp värdefullt utrymme i din arkivlåda. Spara inte saker du kanske behöver en dag om de lätt kan ersättas.

Sikta på ett radikalt frisläppande, nu när du har skapat en organiserad arbetsplats. När du har skiljt dyrbarheterna från skräpet … få UT skräpet. Om du har saker att skänka, ordna leverans till en välgörenhet. Om du har stora volymer av papper att strimla, låt dem inte sitta i flera månader och skräpa till ditt utrymme (och stöka till din mentala klarhet). Du borde kunna mäta det utrymme som uppnåtts i kilo (avlägsnade 50 kilo överflödiga saker från förvaringsskåpet) – eller centimeter (fick bort 70 cm av överflödiga arkivmappar …).

Den ultimata utbetalningen? Klarhet, en känsla av lättnad och ett utrymmen som det har blivit liv i och som drar ut ditt mest autentiska, engagerade, professionella själv.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube