SLIPP JULSTRESSEN – del 2 – KORT, PYSSEL OCH ANNAT

Organiserad i jul

Tänk, nu är vi redan inne i andra veckan av december! Jösses vad tiden går! Vi kör vidare med lite fler tips om hur du kan hålla näsan över vattnet och inte stressa dig sönder och samman så här inför julen.

Som jag sagt tidigare är där skillnad på att stressa för att man vill för mycket och på att stressa på grund av att man inte har kontroll på allt, att man inte är organiserad och förberedd. Här under december månad kommer jag att skriva lite tips om hur du kan hålla kontroll på dina julköp, kalender och julpyssel. Idag tar vi tag i julkort, pyssel och lite allmän planering:

 

Även i den nuvarande digitala åldern, tycker många fortfarande om att skicka och få riktiga julkort i brevlådan. Ja, det känns faktiskt som folk har brytt sig om lite mer genom att ta den extra tiden det tar att skriva ett julkort. MEN, om det stressar ut dig, då är det INTE värt det.

Alternativ: Du kanske kan skicka ett nyårsbrev istället, där du mailar lite bilder och en liten berättelse om vad du/ni har gjort under det gångna året. Eller varför inte göra en rolig grej av det och skicka januarikort! Säg att “eftersom du får så många hälsningar runt jul, tänkte vi att vi väntar tills mitt i den mörkaste, tråkigaste tiden att skicka en stor kram och många ljusa tankar. Rent egoistiskt vill vi att du skall komma ihåg just vår hälsning :o)”

 

Har du börjat att dekorera än? Passa på att inventera vad du har när du packar upp. Gör dig av med sånt som är trasigt, som du inte tycker om längre (det är ok, även om det är moster Agdas ärvda ängel…), eller som du bara har för mycket av. Efter jul, när det är superrea, kan du köpa några nya fina saker, om det finns behov. Eller gör egna – själv eller med barnen eller vännerna över några koppar glögg. För glöm inte att njuta också!

 

Skall du hålla i julen i år? Börja med en budget, precis som med julklappsinköpen. Hur mycket får hela kalaset kosta?

Börja laga och baka sånt som kan frysas in redan nu. Och vet du vad – det är ok att inte göra allting själv! Det finns massor av goda, färdiga alternativ. Antingen från den lokala affären, restaurangen eller från en cateringfirma. Du behöver inte ens berätta det, om du inte vill. Ett annat alternativ, som jag gör så ofta jag kan vid större arrangemang – knytkalas –  alla tar med sig en rätt. Dels blir det så mycket lättare och mer avslappnat för värden, dels blir det kanske lite intressant blandning av smaker ni inte fått annars.

 

Ofta är där mer än en glöggfest eller liknande man blir bjuden till. Ha en liten hög med värdinnegåvor på lut. Fina ljus, fina förpackningar med glöggkryddor hängande på en flaska vin, varm chokladmix i en stor härlig kopp etc.

 

Julklappar – packa in dem med en gång, istället för att vänta till sista stund. Om du är som jag och har en fantasi om att jag och min man skall sitta en kväll med julmusik, glögg och tända ljus och slå in klappar i lugn och ro….. ja, då blir det oftast stress i sista stund. Om du vet med dig att det stämmer, gör det med en gång. Du kan ändå ta dig en kopp glögg och spela julmusik!

 

Ja, det var nog med tips för denna gången. Jag återkommer lite närmare jul med fler tips om hur du håller huvudet kallt under julstressen. Glöm inte att njuta och gå på någon fin julmarknad och bli inspirerad!

 

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube