ORGANISERINGSTRIANGELN

organiseringstriangeln

Där är tre regler, precis som sidor, på Organiseringstriangeln:

 

Allt skall ha ett hem Antingen är saken i sitt hem/på sin plats, eller så används den just nu. Som t.ex. nycklarna till ytterdörren – de skall finnas nära dörren och ha ett hem, t.ex. hängande på en krok  i garderoben, en fin skål på ett bord i hallen, eller som jag har dem – i min väska, som alltid är i garderoben. Att bara slänga dem på ett bord någonstans är inte ett hem – det är bara ett “släng på bordet” :o). När du sen skall hitta dem, letar du under högar av tidningar och annat, som inte ligger i sina hem…  Ett annat exempel är att dina papper bor i mappar eller pärmar nära där de används, osv.

Lika med lika – Det betyder att du grupperar saker som ha samma användningsområde. T.ex. förvaras alla julsakerna i samma utrymme när det inte är jul, stekspaden ligger nära spisen, plåster och Desivonen finns i samma skåp, printerpapper ligger nära printern osv.

Balans – När vi har hittat en balans av saker, när vi har det vi behöver och tycker om och inget mer, då är vi på en plats där vi inte lägger till utan byter ut eller fyller på det som tagit slut. Det är klart du kan uppgradera – om du vill ha en ny dator, klart du kan göra det. Men du behåller inte den gamla sittande på golvet eller i garderoben bara “fall i fall”…

 

Följer du de här tre reglerna, är det mycket lättare att bli och hålla sig organiserad. Tänk trekantigt!

 

 

 

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube