RUT-AVDRAG

RUT-avdrag

RUT-avdrag

Hela eller delar av kostnaden kan vara avdragbar på skatten.

RUT
-
AVDRAG

RUT-avdrag kan göras för flera av Ordningskonsultens tjänster.

Skatteverket säger: ”om rensningen och organiseringen innebär städning och packning är det arbetet därmed skattereduktionsgrundande”. Nytt från 1/1-2021 är ”Möblering av bostad, inklusive montering av möbler. Inredningstjänster ingår dock inte”.

RUT-avdrag kan inte användas vid köp av paket (www.ordningskonsulten.com/priser-paket-privatpersoner), p.g.a. att paket faktureras vid beställning, inte efter avslutat arbete.

Styling: när du säljer ditt hem är styling avdragbart på skatten, dock inte genom RUT-avdrag. Fråga din mäklare om mer information.

Idag får du även avdrag på IT-tjänster, det kallas för RIT-avdrag

Läs mer hos Skatteverket.

Exempel:

Vid röjning och organisering av ett kök, kommer den största delen räknas som städning.
Alltså kan 8 timmar se ut så här:
5 timmar röjning och städning av köksskåp och ytor * 795 kr = 3 975 kr. Efter RUT-avdrag 1 987 kr.
3 timmar av planering och organisering * 795 kr = 2 385 kr.
Totalt:  4 372 kr istället för 6 360 kr

Vad säger våra kunder?

Jag träffade Linda Gemal på Malmömässan 2018. Sen dess har jag prenumererat på hennes tjänster. Jag är fotograf och driver företag. Har haft en sån röra på alla mitt digitala arkiv. Linda har hjälpt mig gå till grunden med problemen och gjort mitt dagliga abete så mycket lättare. Nu kan jag hitta bilder snabbt istället för att leta flera timmar. Jag märker dessutom bilderna rätt från början. Utöver arkivet så hjälper Linda mig med att ta mitt företag framåt. Hålla mig till mina mål. Lite som en coach . Så glad att jag tog tag i detta och bokade Linda.
Jenny Brandt Grönberg
Fotograf
Jag lyssnade på Ordningskonsulten Linda på biblioteket i Höllviken för ett tag sedan, och det tog ca en kvart från det-där-kan-jag-redan till insikten att jag hade mycket att vinna på att följa hennes råd. Nu är jag i full gång med att dels gallra bland alla foton på datorn, till att (mer synbart) tömma garderoben på allt jag inte använder, eller har använt sista året. Det säljs, skänks eller kastas. Och jag upptäcker att jag fått mer space, både på hårddisken, garderoben och i schemat. 👍🏼
Monica Lindhe
Maclindhe Art
Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube