SERIE: DE 8 STEGEN I RÖJNINGSPROCESSEN / 4

dela upp i kategorier

Jaha, du vill blir mer organiserad? Du längtar efter mer tid, mindre frustrerande högar, mindre stress på morgonen?

Där är några saker du måste tänka på och göra innan du kommer dit. Det första är att  DU MÅSTE RÖJA INNAN DU KAN BÖRJA ORGANISERA!

Först efter det börjar du fundera över förvaring och vad du ska göra med det som blev över.

Här kommer den FJÄRDE delen i serien DE 8 STEGEN I RÖJNINGSPROCESSEN. Se till att du har tänker på de olika stegen och förbered dig innan du kastar dig in i den roliga, röriga, frustrerande, underbart befriande världen – ett Organiserat Liv!

 


4:E STEGET I RÖJNINGSPROCESSEN:

 

DELA UPP I KATEGORIER

Rensa ut det som är lättast att skiljas från och som är ganska självklart först. Såsom sånt som är sönder och inte kommer att bli lagat, det du inte använder längre, det du verkligen inte tycker om osv.  Börja med mindre osentimentala saker, som garderober, bokhyllor, papper, billiga leksaker, etc. Var lite tuff – behöver du verkligen detta, tycker du verkligen om denna???

Sen kommer saker som du måste ta lite mer beslut om.

Den sista kategorin skall alltid vara sentimentala saker. Du vet ju med dig att du kommer att fastna i det (man börjar titta på bilder och så blir det många ”oh” och ”ah, kommer du ihåg…” – timmar senare…) och det är bättre att göra det efter att du först har känt lite framgång med några av de andra kategorierna först.

 


 

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube