ORDNINGSKONSULTEN

ordning & inredning ORDNINGSKONSULTEN ÄR LINDA GEMAL...

...och tvärtom.

Så låt mig berätta lite om mig själv och vad jag gör:
Jag bodde tidigare i USA i många år och drev där ett företag där jag arbetade med inredning och vad som där heter Professional Organizing. Det där med Ordningskonsulter är ju fortfarande ett ganska nytt fenomen i Sverige, men det är på väg att ändras. Även här börjar vi upptäcka att det kan löna sig att betala en expert att ta hand om det vi inte hinner med, kan, vill eller orkar med. T.ex. är det ju inte längre ”konstigt” att anlita städare, målare, trädgårdsfirma osv.  

Jag hjälper människor att organisera och inreda sina hem och arbetsplatser.
Som ordningskonsult kan det vara allt från att röja, strukturera och organisera fysiska utrymmen som ett garage, vinden, kontoret eller andra lokaler, till digital organisering av e-post, filer, kalendrar, tidsplanering, etc.
 
Som inredare och stylist - vilket ju ofta går hand i hand med organisering - bistår jag med allt från nya kuddar och färg på väggen, till förslag på ombyggnad och renovering. Både för privatpersoner, företag och mäklare.

Dessutom ger jag föreläsningar för företag och föreningar där jag pratar om varför vi blir o-organiserade och vad vi kan göra åt det.

Och det nyaste benet i företaget är Organiseringsakademin med digitala kurser, där jag hjälper människor som av en eller annan anledning inte kan eller vill ha en ordningskonsult i sitt hem. Du bor kanske för långt bort, har inte råd, inte tid, vill göra det själv i egen takt, inte vill ha någon annan som pillar på dina saker - vad anledningen än är, så finns behovet.  

När jag inte håller webinar och kurser, så kan du bland annat höra mig på Guldkanalen, och läsa mina alster i Kvällsposten, Bonnier Local News, Sydsvenskan och Hem & Villa.

När jag grundade Ordningskonsulten i 2017, var drömmen redan då  att kunna nå ut till fler människor än vad man kan göra som en ensam ordningskonsult stationerad i Skåne. Att kunna hjälpa fler spara tid, spara pengar och framförallt - minimera stress.  Hur gör man det? Digitalt förstås! Där är nästan inga gränser för hur vi kan hjälpa dig hjälpa dig själv till ett lugnare, strukturerat och (ja, faktiskt!) roligare liv

Men hur hamnade jag i detta yrke då? 
Då skall vi gå hela vägen tillbaka till 1993, då jag åkte till Kalifornien som Au Pair, träffade en trevlig dansk och stannade “några år” för att gå på college för grafisk design.  När jag och min man köpte vårt första hus hade jag bara ett ”fru-visum” och fick inte lov att arbeta. Så jag kastade min energi och kreativitet in i att renovera och inreda vårt hus. Vår granne såg resultatet och undrade om jag kunde hjälpa henne med hennes hus. Så lite på den vägen är det.   

Vi flyttade i genomsnitt vartannat - vart tredje år, så vi fick mycket erfarenhet av att sälja och köpa hus, hur du bäst visar ditt hus, hur och vad du packar, hur du organiserar din flytt, osv. Så mycket att jag till slut utbildade mig till mäklare. Dock arbetade jag mest med att hjälpa andra mäklare med deras marknadsföring och organisering av deras företag – både det fysiska kontoret och det digitala. Samt med styling och fotografering av deras objekt. Parallellt med det hjälpte jag privatpersoner med att inreda och organisera deras hem. 

Och jag ÄLSKAR att hjälpa människor att skapa mer tid, mindre stress och en visuell omgivning som får dem att njuta mer av livet!  

Efter drygt 20 år bestämde vi oss för att packa en container och våra två barn (som nu var tonåringar, inte helt populärt…🙄) och flytta tillbaka till denna sidan av världen. Efter ett par år som anställd började det klia i fingrarna igen och hösten 2017 startade jag Ordningskonsulten.  

Anledningen till att jag står här framför er idag, är just för att jag har byggt upp mitt företag av en hel massa erfarenhet från olika hem, olika typer av människor och personligheter. Genom detta har jag själv lärt mig vad som fungerar och inte fungerar, och skapat den modellen jag har byggt mina online-kurser runt.

Jag har alltså inte någon officiell utbildning i varken organisering eller inredning, utan det har utvecklats med tiden. Men med tanke på att mina kunder är glada och nöjda, så pekar det ju på att det gått bra ändå 😁👍🏻. Det är ju faktiskt lite av en tankeställare för er också som läser detta. ALLA kan lära sig att organisera! Vissa tar det lite längre tid för än andra, men ALLA kan lära sig.

Jag drömmer vidare om hur jag kan fortsätta hjälpa just dig!