RUT-AVDRAG

RUT-AVDRAG

 
Hela eller delar av kostnaden kan vara avdragbar på skatten! *

50% lägre kostnad

RUTAVDRAG kan göras för flera av Ordningskonsultens tjänster. *

Skatteverket säger bland annat: ”om rensningen och organiseringen innebär städning och packning är det arbetet därmed skattereduktionsgrundande. Möblering av bostad ingår, inklusive montering av möbler. Inredningstjänster ingår dock inte”. RUT-avdrag kan inte användas vid köp av paket, p.g.a. att paket faktureras vid beställning, inte efter avslutat arbete.  

Styling: när du säljer ditt hem är styling avdragbart på skatten, dock inte genom RUT-avdrag.
   Fråga din mäklare om mer information.

Idag får du även avdrag på IT-tjänster, det kallas för RIT-avdrag.

 
Exempel: 
Vid röjning och organisering av ett kök, kommer den största delen räknas som städning och möblering. 

Alltså kan 8 timmar se ut så här: 
5 timmar röjning och städning av köksskåp och ytor x 795 kr = 3 975 kr. Efter RUT-avdrag 1 987 kr. 
3 timmar av planering och organisering (icke avdragbart) x 795 kr = 2 385 kr. 
Totalt: 4 372 kr istället för 6 360 kr*Obs! Vi kan aldrig garantera att Skatteverket godkänner ett RUT-avdrag. Vid avslag, blir du skyldig att betala in resterande belopp av din faktura (som Skatteverket inte betalade ut som RUT) till Ordningskonsulten Sverige AB.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

 "Jag träffade Linda Gemal på Malmömässan, när hon föreläste där. Sen dess har jag prenumererat på hennes tjänster. Jag är fotograf och driver företag. Har haft en sån röra på alla mitt digitala arkiv. Linda har hjälpt mig gå till grunden med problemen och gjort mitt dagliga abete så mycket lättare. Nu kan jag hitta bilder snabbt istället för att leta flera timmar. Jag märker dessutom bilderna rätt från början. Utöver arkivet så hjälper Linda mig med att ta mitt företag framåt. Hålla mig till mina mål. Lite som en coach . Så glad att jag tog tag i detta och bokade Linda."

Jenny Brandt Grönberg
Fotograf

"En komplett handledning som jag kan göra i min egen takt och som verkligen börjar få hemmet till att andas mer rymd, energi och kreativitet. Så skönt att gå in i ett sovrum som känns lugnt och harmoniskt och som inte har massa prylar som inte skulle ha varit där. Så peppad att strax dra igång med köket och de där lådorna - ni vet där vi samlar på oss så himla mycket skräp. Nu ska det snart också bli betydligt mer organiserat i dessa också. Gillar Organiseringsakademins och Lindas personliga och roliga videos och med upplägget 16/16 så känns det inte övermäktigt."

Marie Wetterstrand
Certifierad coach och mentor för ledare och företagare

"Linda gick med finkänslighet och takt, men också med energi och beslutsamhet igenom mitt hem, rum efter rum. Vi tog en del i taget, över flera månader och hon lät mig besluta i den takt jag behövde, vilka saker jag skulle göra mig av med. Dessutom kunde hon även hjälpa mig med flera av mina inrednings-huvudvärker. Det blev så fint! Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde detta tidigare... Det är som att ha ett helt nytt hem! Jag är mindre stressad, jag hittar faktiskt det jag letar efter och kan genuint säga att jag är en gladare människa efter den här upplevelsen. Plus att jag fick RUT-avdrag på större delen av kostnaden!"

Laila Gustavson
Pensionerad lärare, Malmö

Topprankade Kurser

Få tillgång till fantastiska, djupgående kurser, inklusive steg-för-steg-instruktioner, timmar av video, tillgång till personlig hjälp och mycket mer.

Företag

För företag är det viktigt med en organiserad omgivning. Förlorad tid på att inte hitta saker och information - och tid är pengar. Förlorade kunder på grund av dålig återkoppling, kostnader av förseningsavgifter. Förlorade arbetstimmar p.g.a stressrelaterade problem. Har du råd att inte vara organiserad?

Privatpersoner

Idag är det stora samtalsämnet psykisk ohälsa och stress. Mycket av det kan komma ifrån ett
o-organiserat och obalanserat arbets- och hemmaliv. Att känna att man har mer kontroll på sin tillvaro hjälper mycket. Sen är det aldrig fel att det ser lite snyggt ut samtidigt, det mår ingen dåligt av!