Organisera långsmal hall

Från Expertkolumnen i Sydsvenskan, HD och Bonnier Local News.

Fråga:

Hej!

Jag, min fru och våra två barn på 4 och 7 år bor i en lägenhet med en ganska lång och smal hall. Det finns inte plats för en riktig garderob och det ligger alltid en hög med kläder, skor, väskor och skolgrejer på golvet. Snälla, snälla, har du några tips!?

Hälsningar,

Lena och Stina


Svar:

Absolut! För det första: skolpapper kommer med in med en gång - lämna det inte i hallen. Sortera: skall det sparas, kastas eller är där något som skall utföras?

Utan att veta exakt hur din hall ser ut, hoppas på jag på att dessa tipsen passar er familj: Vanliga garderober är 60 cm djupa, men det finns även de som är mindre djupa, t.ex. 35 cm. Där kan du hänga ytterkläderna med framsidan utåt, istället för sidan av plagget. Bygg den så högt du kan, så du utnyttjar all takhöjd. Om där är plats ovanpå, kan du sätta upp korgar eller lådor där du kan förvara saker som inte används ofta, t.ex. kläder som är ur säsong, väskor, osv. Inne i garderoben kan du även sätta lådor eller utdragbara hyllor för t.ex. skor, mössor, sjalar, osv.

Bredvid garderoben kan ni placera en smal hylla med korgar eller lådor; en till varje familjemedlem. Sätt en etikett på med namn, eller ännu roligare, en bild på personen. Här kan sånt som mössa, vantar och halsdukar leva.

För att göra det lätt för barnen att hålla ordning kan ni sätta upp krokar i deras höjd. Gärna någon rolig krok de själv fått välja (även om det inte passar med inredningen :o) och med deras namn på en stor etikett. Här kan de hänga sina jackor, cykelhjälm, osv, medan ni hänger in ert i garderoben. Placera sen en bänk med skohylla som går att sitta på när man tar på skorna. Gärna med en mysig sittkudde på. Avsluta med en fin spegel över bänken/skohyllan, gärna med en liten hylla för småsaker som en skål för nycklar, och en liten vas med en blomma i.
*Linda skriver som ordnings -och inredningsexpert för bland annat Sydsvenskan, HD och Bonnier Local News. Här kommer läsarfrågor och Lindas svar.

Kategorier: Blogg, Expertkolumn Sydsvenskan